مشخصات سنگ مناسب برای ساختمان

حتما شما نیز به دنبال خرید سنگ مناسب برای ساختمان خود هستید. ولی سنگ مناسب دارای چه خصوصیاتی باید باشد؟
کسانی که اولین بار برای خرید سنگ به بازار میروند و با هزار زحمت مبلغی را برای تکمیل پروژه ساختمانشان کنار گذاشته اند، خرید سنگ مناسب برایشان اهمیت زیادی دارد و این موضوع زمانی دارای اهمیت بیشتری میشود که درصد بالایی از هزینه ساخت را هزینه خرید و نصب سنگ ساختمانی شامل میشود.
تصور کنید که با یک اشتباه ناچار به تعویض سنگ خریداری شده در حین نصب و یا با پرداخت مبالغ هنگفتی پس از نصب ناچار به ترمیم و یا تعویض آن شوید!!! در این نوشته به معرفی مشخصات سنگ مناسب پرداخته و در ادامه آیتمهایی را که برای انتخاب سنگ مناسب حائز اهمیت هستند و میتوانند به شما کمک کنند را معرفی میکنیم و همچنین اشتباهات متداولی که خریداران در انتخاب سنگ مرتکب میشوند را عنوان میکنیم.
سنگ ساختمانی مناسب باید با شرایط آب و هوایی محیط سازگاری داشته تا دوام سازه را تضمین کند و در هنگام خرید به این موضوع باید توجه ویژه ای داشت. با یک انتخاب صحیح میتوان ماندگاری، زیبایی و دوام سازه را افزایش داده و همچنین هزینه تعمیرات و بازسازی را در آینده کاهش داد.
همچنین سنگ مناسب، باید فاقد هرگونه ترک، شیار، شکستگی و رگههای سست، پوسیدگی، خلل و فُرَج باشد. که در وحله اول میتوانید با کنترل ظاهری هر دو طرف سنگ پی به این موضوع برده و باید بدانید که سنگ بدون ترک صدایی شبیه به صدای شیشه میدهد که برای آزمودن کیفیت سنگ میتوانید توسط یک جسم فلزی بر روی سنگ ضربه بزنید و اگر صدای شفاف شیشه داد این سنگ بدون ترک، پوسیدگی و… بوده و سنگی مناسب است و در غیر این صورت ترکها در داخل سنگ بوده و به وسیله رزین سطح آنها اصلاح شده است.
سنگ مناسب میبایست در برابر نفوذ آب مقاومت بالایی داشته باشد تا علاوه بر دوام بیشتر در محیط مرطوب، آلودگیها را نیز به خود جذب نکند، میزان جذب آب نشان دهنده میزان جذب آلودگی است و هرچه میزان جذب آب سنگ بیشتر باشد سریعتر آلوده میشود.
سنگهای متخلخل جذب آب بیشتری دارند، لذا سنگهای فشرده همچون مرمریت و گرانیت دیرتر آلودگی را به خود جذب کرده و کثیف میشوند.
از دیگر مشخصات سنگ مناسب دوام بالا در محیطهای، شیمیایی و سایشی میباشد که مستلزم استحکام بالای سنگ میباشد و در صورت عدم دسترسی به نتایج آزمایشگاهی میتوانید با دریل کاری نمونههای مختلف سنگ، میزان استحکام و مقاومت آنها را با یکدیگر مقایسه کنید. که سنگهای گرانیتی دارای بیشترین سختی و بالاترین مقاومت در برابر مواد شیمیایی میباشند.
متاسفانه بسیاری از خریداران سنگ ساختمانی صرفاً با توجه به زیبایی ظاهری آن اقدام به خرید میکنند و در موارد متعددی مشاهده شده که پس از مدتی از خرید خود ناراضی شده و یا ناچار به پرداخت هزینههای گزاف برای ترمیم و یا تعویض آن شدهاند. به خریدارانی که ظاهر سنگ برایشان اهمیت زیادی دارد باید گفت که با توجه به اینکه سنگ طبیعی محصولی با بافت و رنگ کاملا غیر قابل پیش بینی و نا منظم بوده و در دل طبیعت تولید شده است و به همین دلیل روح و زیبایی نهفته در طبیعت را با بی نظمی موجود در طرح و رنگ به همراه خود به منزل ما میآورند و باید انتظار بازی طرح و رنگ را در قطعات مختلف یک نمونه سنگ طبیعی داشت و در صورتی که خواستار محصولی یک دست و یکنواخت و فاقد هرگونه اختلاف در بافت و رنگ هستید به جای سنگ طبیعی باید به دنبال مصالح مهندسی شده دیگری همچون سنگ مصنوعی، ام دی اف، سرامیک و دیگر مواد ساخته دست بشر رفته که تمامی تغییرات رنگ و طرح احتمالی در آنها از قبل برنامه ریزی و مهندسی شده میباشد.
در زیر مواردی را معرفی میکنیم که شما را در انتخاب سنگی مناسب کمک میکنند:
- وزن مخصوص:
سنگهایی که وزن مخصوص آنها بیش از ۱/۸ گرم بر سانتی متر مکعب است را جزء سنگهای سنگین وزن و سنگهایی که وزن مخصوص آنها کمتر از این مقدار باشد را جزء سنگهای سبک وزن دسته بندی میکنند.
- مقاومت فشاری:
سنگهایی که مقاومت فشاری آنها بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ مگا پاسکال است را جز سنگهای مستحکم و سنگهایی که مقاومت فشاری آنها از ۴ تا ۱۰۰ مگا پاسکال است را جزء سنگهای ضعیف دسته بندی میکنند.
- ضریب نرمشدگی:
اگر مقدار ضریب نرم شدگی بین ۰/۶ تا ۱ باشد این سنگ برای استفاده در ساختمان سازی مناسب است.